Komende zomer 14e editie JRTD Wielerweekend Gilze

Met het voorjaar in het vooruitzicht en de eerste wielerkoersen in Europa achter de rug, is het de hoogste tijd voor een bericht over het Gilse wielerfeest dat ook dit jaar gevierd wordt. Op het sfeervolle Bisschop de Vetplein ben je op 29 en 30 juni van harte uitgenodigd voor het JRTD Wielerweekend Gilze.

TeleIDEA Ploegentijdrit Gilze

Zoals gebruikelijk maken we op zaterdagmiddag de wegen vrij voor de verschillende ploegentijdritten. Naast de jeugdploegen en de sterkste amateurploegen die strijden voor winst in de AGU Clubcompetitie, biedt de ploegentijdrit uiteraard weer een podium voor de vele recreantenploegen in ons land. Zorg dat je met je fietsmaten zo snel mogelijk het treintje op de rails krijgt.

Eltra Hart van Gilze

Op zondag gaat het verder met het criterium Hart van Gilze. Om 11 uur wordt het peloton met Elite en Beloften (M) weggeschoten voor een wedstrijd door het centrum van het dorp. In de middag rekenen we op een mooie dameskoers (Elite en Beloften) met hopelijk ook een aantal lokale kleppers aan de start. En natuurlijk is in het programma van het criterium een uur exclusief gereserveerd voor het Vermetten Open Gils Kampioenschap. Iedere actieve wielerliefhebber en recreant dagen we uit voor deze wedstrijd. Tussen de wedstrijden door is ook nog plaats voor de Regiobank Dikke Banden Race

Midden-Brabant Poort Omloop

Het hoofdmenu op zondag is de internationale wegwedstrijd Midden-Brabant Poort Omloop, één van de 6 wedstrijden uit de Holland Cup. Er wordt hard gewerkt om een sterk deelnemersveld in Gilze aan het vertrek te krijgen. Dat heeft al geleid tot eerste contracten met profteams uit Duistland, Canada en Australië. Zij zullen het de renners van de Nederlandse topteams ongetwijfeld moeilijk maken op het parcours dat vanuit Gilze langs de grensstreek voert.

Noteer het wielerweekend alvast op de kalender en zorg dat je niets mist van de koers.