Eltra Hart van Gilze

Sinds 2010 staat het Hart van Gilze weer op de wielerkalender van de KNWU. De terugkeer van een oude wielertraditie was een groot succes en de boeiende wedstrijden van de laatste jaren krijgen ook nu een vervolg.

Op het aantrekkelijke en snelle klinkerparcours dwars door het centrum van Gilze zal een aantal criteriumwedstrijden verreden worden. Voor de exacte starttijden, check het programma welke via het menu te vinden is op deze website.

In ieder geval kan Gilze zich opmaken voor een unieke wedstrijd voor lokale en regionale recreanten. Zij zullen in deze ‘open’ wedstrijd voor veel publiek strijden om het inmiddels vermaarde “Open Gils Kampioenschap”. Om de wielerdag compleet te maken, zal tussen de wedstrijden door een Dikke Banden Race verreden worden speciaal bedoeld voor de leerlingen van het basisonderwijs.

De terugkeer van een wielertraditie

Na het succes van de ploegentijdrit, was het voor de organisatie van het Wielerweekend Gilze een logische stap om het roemruchte wielercriterium “Hart van Gilze” nieuw leven in te blazen. Van 1952 tot en met 1991 werd dit criterium bijna elk jaar verreden met onder haar deelnemers klinkende namen als Rini Wagtmans, Cees Priem en Jan Raas.

Op zondag 18 juli 2010 werd na jaren afwezigheid, eindelijk weer een wielerronde gereden door het ‘hart’ van Gilze. Naast de wedstrijden voor o.a. de Nieuwelingen met een zekere Dylan Groenewegen als overtuigende winnaar…, vond onder grote publieke belangstelling, een spectaculaire vrije wedstrijd plaats, het zogenaamde “Open Gils kampioenschap”.

De tweede editie in de zomer van 2011 werd op een nieuw parcours verreden met start en finish op het centrale en sfeervolle plein van Gilze. Voortbordurend op het succes van een jaar eerder, werd op dit plein een heus wielerdorp opgetrokken met plaats voor muzikale optredens en diverse horecagelegenheden. Het Hart van Gilze nieuwe stijl was daarmee definitief een feit.

Parcours Eltra Hart van Gilze

Het Eltra Hart van Gilze wordt verreden op een ‘ouderwets’ criteriumrondje (ca. 1.300 meter) door het centrum van het dorp. Start en finish op het Bisschop de Vetplein. 

Permanence en kleedkamers: Cultureel Centrum De Schakel (Kerkstraat 104)

Open Gils Kampioenschap

Het Open Gils Kampioenschap voor recreanten is een belangrijk onderdeel van het wielerweekend. Zondagmiddag op prime time zorgt een gemêleerd en kleurrijk gezelschap gegarandeerd voor een bijzondere en spannende koers.

Partner Hart van Gilze

Het Hart van Gilze wordt mede mogelijk gemaakt door Eltra Engineering Industrial IT and Automation