Wielerweekend Gilze vindt nieuwe hoofdsponsor

Toekomst evenement gegarandeerd door nieuwe sponsorcontracten

Wielerweekend Gilze heeft met de JRTD Groep een sterke partner voor de toekomst gevonden. Daarnaast zijn onlangs samenwerkingsovereenkomsten getekend met bedrijvenpark Midden-Brabant Poort en Eltra Engineering. Met de financiële bijdragen van deze bedrijven is een solide basis gelegd voor de toekomst van een van de grootste wielerevenementen van Nederland.

Vorig jaar kondigde Smits Bron van Energie aan na 5 waardevolle jaren te stoppen als hoofdsponsor van het wielerweekend, dat dit jaar voor de 11e keer georganiseerd wordt. Dat was het moment om de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor te starten. JRTD was al snel geïnteresseerd om in te stappen en samen met de organisatie het evenement de komende jaren naar een nog hoger plan te brengen. Het evenement is niet nieuw voor dit Gilse bedrijf. Al vele jaren is het een trouwe sponsor.

“Een groot en professioneel georganiseerd evenement”

Eigenaar Tjeerd van Dongen is blij een bijdrage te kunnen leveren. “Ik ben de afgelopen jaren enthousiast geworden voor de wielersport en onder de indruk geraakt van de organisatie. Begonnen als kleinschalig evenement ergens achteraf, heeft men er een groot en professioneel georganiseerd evenement van gemaakt. Zijn vrouw Jolanda vult aan: “Het enthousiasme waarmee dat gebeurt en de hulp daarbij van vele vrijwilligers, motiveert ons om met JRTD de toekomst van het Wielerweekend Gilze te garanderen”. 

Soortgelijke woorden sprak ook Rob Pals. Met zijn bedrijf Eltra Engineering is hij twee jaar geleden aangesloten. Hij was verrast over wat het evenement losmaakt in Gilze. Lang heeft hij dan ook niet nagedacht om hoofdsponsor te worden van het criterium Hart van Gilze dat op zondag als onderdeel van het wielerweekend wordt verreden.

“Top wat jaarlijks in Gilze gebeurt”

Rob Pals: “Ik vind wielrennen een mooie sport en het is top wat jaarlijks in Gilze gebeurt. Dat het een fanatiek wielerdorp is, wordt wel bewezen met al die teams die op zaterdag meedoen met de ploegentijdrit. En wat te denken van het publiek dat massaal naar het plein komt en bij het Open Gils Kampioenschap zo enorm enthousiast reageert. Graag steun ik daarom de organisatie voor de komende jaren.”

De derde partij die onlangs het partnerschap met het Wielerweekend Gilze heeft bekrachtigd, is Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort. Dit moderne bedrijvenpark aan de rand van Gilze waarin de gemeente Gilze en Rijen en projectontwikkelaar Roozen van Hoppe participeren, is al vanaf de eerste editie naamgever van de wegwedstrijd die op zondag tijdens het evenement wordt verreden. Sinds 2011 spreken we dan ook van de Midden-Brabant Poort Omloop. Een wedstrijd die in korte tijd is gepromoveerd naar een internationale wedstrijd (UCI1.2) en sinds twee jaar onderdeel is van de Holland Cup.

“De Midden-Brabant Poort Omloop zet het bedrijvenpark op de kaart”

Wethouder David Vermorken is net als zijn recente voorgangers, fan van het Wielerweekend Gilze. Als wielerliefhebber volgt hij de sport op de voet. David Vermorken: “Het is mooi dat in Gilze een compleet wielerevenement plaatsvindt waar zowel de jeugd, enthousiaste recreanten en talentvolle wedstrijdrijders een podium hebben. Met de omloop zetten we ook bedrijvenpark Midden-Brabant Poort op de kaart.”

Het JRTD Wielerweekend Gilze wordt op 27 en 28 juni 2020 georganiseerd en wordt op zaterdag geopend met de Ploegentijdrit Gilze voor jeugd-, recreanten- en wedstrijdteams  Op zondag gaat het verder met de wegwedstrijd de Midden-Brabant Poort Omloop (MBPO). Gelijktijdig met de MBPO, wordt in het centrum van Gilze ook nog eens het traditionele criterium Hart van Gilze verreden.

Over JRTD Montage – Dakwerken – Zetterij

JRTD is gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en monteren van dak- en gevelbeplating en kunststofdakbedekking. Daarnaast worden door JRTD zetterij metalen zetwerken geproduceerd voor eigen projecten maar ook voor derden. JRTD biedt de mogelijkheid om uw project vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering te begeleiden.

https://www.jrtd.nl/

Over Eltra Engineering

Eltra Engineering BV is toeleverancier voor de machinebouw en industrie. Eltra ontwerpt, installeert en onderhoudt productie- en procesautomatiseringsinstallaties.

https://www.eltra.nl/

Over Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort

Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort is het nieuwste bedrijvenpark in de gemeente Gilze en Rijen. Gelegen aan de A58, tussen Breda en Tilburg, en op redelijke reisafstand van Antwerpen, Rotterdam en Eindhoven. Het bedrijvenpark ligt direct aan de A58, is uitstekend ontsloten en een aanwinst voor de regio.

https://www.middenbrabantpoort.nl/Home.htm