Wielerweekend Gilze verplaatst naar september

Organisatie hoopt op een mooie nazomer…

Het besluit hing al enige tijd in de lucht, maar de knoop is nu doorgehakt. De organisatie van het JRTD Wielerweekend Gilze verwacht niet dat op 5 en 6 juni in het centrum van Gilze één van de grootste wielerevenementen van Nederland georganiseerd kan worden. Er is onvoldoende vertrouwen dat dan een volwaardig evenement met publiek en deelnemers uit binnen- en buitenland georganiseerd kan worden. Het vizier wordt daarom gericht op het weekend van 18 en 19 september. De kans is reëel dat er dan meer mogelijk is, aldus de organisatie.

“Het is een besluit dat we liever niet hadden genomen. Maar feit is dat COVID-19 ons langer in de greep heeft dan verwacht. We kiezen er voor om nu al duidelijkheid te geven aan onze sponsoren, vrijwilligers en andere stakeholders die betrokken zijn bij de organisatie van het evenement.”

Het Wielerweekend heeft in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd van een groots en professioneel opgezet evenement waar topsport, breedtesport en entertainment samenkomen. Oftewel, een ouderwetse wielerkoers met veel publiek en ambiance. Een ding is zeker, dat zit er in juni nog niet in. Vandaar de keuze om het evenement te verplaatsen naar september. Of het dan wel mogelijk is zal natuurlijk nog moeten blijken. We zijn overtuigd dat in ieder geval een aantal wedstrijden verreden kan worden. Hopelijk is er dan ook ruimte voor publiek en een mooie entourage rond start en finish.

Rekening houdend met besluiten en maatregelen van de overheid, zullen we begin juni de invulling en het exacte programma presenteren. Wel is al duidelijk dat de Midden-Brabant Poort Omloop helaas zal ontbreken. Het is niet mogelijk om deze internationale wegwedstrijd (UCI 1.2) als onderdeel van de Holland Cup, direct na de zomervakantie georganiseerd te krijgen. De 10e editie moet daarom wachten tot 2022.