Wielerweekend Gilze gaat door!

Goed nieuws. Ondanks de beperkende coronamaatregelen, gaat het JRTD Wielerweekend Gilze door. Graag willen we de renners en ploegen de gelegenheid geven om weer eens een wedstrijd te rijden. Gezien het groot aantal inschrijvingen is de behoefte groot. In goed overleg met de gemeente is een plan gemaakt waarmee de TeleIDEA Ploegentijdrit op zaterdag en het Eltra Engineering Hart van Gilze op zondag georganiseerd kunnen worden.

Het evenement zal wel sober van opzet zijn. Zo zal de start en finish van de ploegentijdrit opgetuigd worden buiten de bebouwde kom van het dorp. Het criterium op zondag vindt plaats op het bedrijvenpark Midden-Brabant Poort net buiten Gilze. Op beide dagen is de directe omgeving van de start en finish zone niet toegankelijk voor publiek. Wielerliefhebbers zijn welkom op de overige delen van het parcours, mits voldoende afstand van elkaar wordt gehouden.

Verder zal de Regiobank Dikke Banden Race helaas een jaartje worden overgeslagen. Het Vermetten Open Gils Kampioenschap met hopelijk veel plaatselijke kleppers, gaat wel door op het nieuwe en snelle parcours. Met deze aanpassingen wordt een te grote toeloop van publiek voorkomen, maar kan het sportieve deel van het evenement onverminderd doorgaan.

Dit jaar dus geen groots wielerfeest in het centrum van Gilze. Dat is spijtig maar onvermijdelijk. We zijn echter blij dat het wel koers is in Gils op 18 en 19 september.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *