Persbericht Wielerweekend Gilze 2018

Gilze verwacht spannende Midden-Brabant Poort Omloop

Zondag 10 juni is de volgende afspraak van de Holland Cup. Een nieuwe internationale competitie die is ontstaan doordat 6 Nederlandse UCI 1.2 koersen de handen ineen hebben geslagen. Afgaande op de eerste 4 wedstrijden, mag in Gilze opnieuw een aantrekkelijke en spannende wedstrijd verwacht worden.

Aan het deelnemersveld zal het niet liggen. Zo zullen alle Nederlandse continentale ploegen aan het vertrek staan. Daaronder het sterke team van SEG Racing Academy, dat er alles aan zal doen om de leidende positie van Cees Bol te verstevigen. De Nederlandse ploegen zullen echter moeten afrekenen met een aantal sterke buitenlandse teams. Ervaring leert dat de Midden-Brabant Poort Omloop door het smalle en bochtige parcours, inclusief 2 kasseienstroken, een zware en selectieve wedstrijd is. Na bijna 200 km koers en 4 plaatselijke  finalerondjes, is een massasprint in het centrum van Gilze dan ook niet te verwachten. van de Midden-Brabant Poort Omloop een ruime samenvatting te zien zijn op sportzender Eurosport1.

Wereldkampioen Team Sunweb in Ploegentijdrit Gilze ter voorbereiding op Giro

De Midden-Brabant Poort Omloop is onderdeel van het Smits-Etekin Wielerweekend Gilze. Naast deze klassieker, vindt op zaterdag de Ploegentijdrit Gilze plaats voor recreanten en wedstrijdteams. Dit jaar is sprake van ongekend sterk deelnemersveld. Wat te denken van Team Sunweb dat vorig op het WK in Bergen wereldkampioen werd en nu met o.a. Ellen van Dijk en Lucinda Brand naar Gilze komt, ter voorbereiding op de ploegentijdrit in de Ronde van Italië. De dames zullen de directe strijd aangaan met de mannen van Elite en Beloften-ploegen als Alecto Cyclingteam en Dutch Food Valley Cycling Team, die op zondag ook zullen starten in de Midden-Brabant Poort Omloop. Kortom, een unieke wedstrijd die nu al voor de nodige reuring zorgt.

Op zondag zal gelijktijdig met de Midden-Brabant Poort Omloop, ook nog eens het traditionele criterium Hart van Gilze verreden worden. Het centrum van Gilze is op 9 en 10 juni wederom het middelpunt van de Nederlandse wielersport.

Voor alle informatie ga naar:
www.wielerweekendgilze.nl